E FUNDIT/ Vetëm 50 vjeç, COVID-19 i merr jetën mamisë në Elbasan
Mënyra mizore si masakrohen qentë në Indonezi (FOTO LAJM)

Indonezi është shtuar kërkesa për mish qeni edhe pse shumica e popullatës i përket fesë myslimane që nuk e konsumon këtë mish.

Megjithëse është e ndaluar ligjërisht, mizoria mbi kafshët dhe vrasja e pakontrolluar e tyre, në Indonezi nuk ndalohet përdorimi i mishit të kësaj krijese për ushqim.

Dhe teksa kërkesa për mish qeni rritet shumë qen po vidhen nga shtëpitë dhe po theren me metoda të vrazhda.

Në përpjekje që të ndalohet ky trend, po kërkohet që të plotësohen mangësitë ligjore që lejojnë shitblerjen e këtyre kafshëve dhe therjen e tyre.

Organizatat për mbrojtjen e kafshëve, kanë publikuar shumë fotografitë të kasaphanave ilegale, që kanë përmbajtje tepër të rëndë. /albeu.com/

Shtuar më 27/07/2017, ora 23:13

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori