Ja si dukej Mekka në kohën e Profetit (FOTO LAJM)

Mekka në vitin 610
Në një muze në Mekë të Arabisë Saudite, gjendet planvendosja e Mekës gjatë kohës që jetonte Profeti Muhamed si dhe shtëpia e tij.

Maketa e vendosur në muze, pasqyron planvendosjen e Mekës në vitin 610, ku në mes shihet Qabeja, ndërsa afër saj burimi i Zemzemit si dhe shtëpia ku ka lind Profeti, shkruan Albeu.com

Në këtë maketë shihen edhe shtëpitë e kalifëve Ebu bekir dhe Omer.

Në këtë muze është ndërtuar edhe një dhomë, e ngjashme me atë në të cilën ka jetuar Profeti Muhamed. Kushtet e jetës, orenditë shtëpiake që përbëhen nga disa enë, etj. janë të vendosura në këtë shtëpi muze, e cila ësjhtë ndërtuar bazuar në tregimet e shokëve të Profetit dhe thëniet profetike që kanë të bëjnë me shtëpinë e tij.

Shihni më sipër fotogalerinë. /albeu.com/
Shtuar më 21/10/2014, ora 10:00

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori