Ja kombet më të arsimuar në botë (FOTO LAJM)

1. Federata Ruse - 53.5% e popullsisë me arsimim universitar. Në 2013-n më shumë se gjysma e popullsisë së Rusisë nga mosha 25-64 vjeçare kishin një arsimim universitar. Afërsisht 95% e të rriturve kishin të paktën një kualifikim të shkollës së mesme të avancuar, të krahasuar me mesataren 75% të Organizatës së Zhvillimit Ekonomik. Rusia, sipas kësaj organizate, ka investuar historikisht në edukim.
Shkollimi është periudha më e rëndësishme për të gjithë, vëmë re se kohët e fundit po i kushtohet një vëmendje e veçantë rritjes së nivelit të arsimit tek të rinjtë. Mes viteve 2010 dhe 2013, përqindja e të rriturve me diplomë kolegji në Shtetet e Bashkuara mbeti i pandryshuar në 42%.

Sipas raportit të fundit të Organizatës së Zhvillimit Ekonomik, 53.3% e të rriturve në Rusi kishin një diplomë të shkollës së lartë.

Në fotogalerinë e mësipërme, shihni 10 shtetet më të arsimuara në biotë. /albeu.com/
Shtuar më 07/01/2015, ora 11:10
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori