Harroni Bill Gates, Rothschild kanë aq shumë para sa nuk numërohen (FOTO LAJM)

Ata krijuan kompaninë e tyre të korrierëve që jepnin informacion mbi atë që po ndodhte në botë në kohë. Ata gjithashtu përdornin edhe pëllumbat për postë, i cili ishte me të vërtetë i dobishëm pasi kompania ishte gjithmonë e para që dinte diçka të re. Nëse ishte e nevojshme, korrierët e tyre do të përhapnin thashethemet. Kjo ndodhi gjatë luftës me Napoleonin në vitin 1815. Agjentët zbuluan se Anglia ishte gati të fitonte dhe të dërguan një pëllumb në Rothschild. Nga ana tjetër, Rothschild urdhëroi ndërmjetësit e tij për të shitur aksionet me çmime pak të reduktuara. Njerëzit menduan se kjo do të thoshte se Anglia po e humbte luftën dhe filluan të shisnin aksionet e tyre me çmime vërtet të ulëta. Pra, Rothschild bleu pothuajse të gjitha aksionet e tyre dhe rriti pasurinë e tij vetëm brenda një dite. Ai e dinte për fitoren e Anglisë dhe se kjo do të thoshte se çmimet do të rriteshin pasi të gjithë të kuptonin që Anglia kishte fituar.
Ju nuk do ta gjeni familjen Rothschild në Forbes sepse trashëgimia e saj i përket shumë trashëgimtarëve. Shuma e saktë që ata zotërojnë është e panjohur, por thuhet se është diku mes $ 350 miliard dhe $ 1 trilion.

Anëtarët e familjes moderne jetojnë në vende të ndryshme dhe disa prej tyre nuk kanë asgjë të përbashkët me biznesin familjar.

Gjenerata e parë e Rothsçajlldëve jetonte në një shtëpi, e cila kishte një pllakë gjigande me një shqiponjë të artë dhe një mburojë të kuqe në kopsht. Në gjermanisht, “mburoja e kuqe” (Red shield) tingëllon si “Rothschild”.

Në shekullin e 18-të, Amschel Mayer Rothschild arriti të ngrinte një bankë në një qytet gjerman dhe ia kaloi 5 djemve të tij. Të rinjtë ishin me të vërtetë të zgjuar dhe hapën edhe 5 banka të tjera, të cilat ishin të vendosura në pjesë të ndryshme të Evropës. Bankat bashkëpunuan shumë mirë dhe vëllezërit kurrë nuk kishin ndonjë konflikt.
Shtuar më 28/05/2019, ora 22:41
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori