10 ushqimet më të rrezikshëm në botë: Lista e zezë e 2019-ës (FOTO LAJM)

10.Pula nga Brazili mbyll renditjen Coldiretti të 10 ushqimeve më të rrezikshme në botë. Arsyeja: prania e Escherichia Coli-Shigatoxin (6 njoftime). Coldiretti thekson se në rast të një alarmi ushqimor shqetësimet kryesore përcaktohen pikërisht nga vështirësia e gjetjes së shpejtë të produkteve në rrezik për t’i larguar ato nga tregu, duke krijuar një rënie të besimit që shkakton ndërprerjen e përgjithësuar të konsumit dhe që shpesh ka dëmtuar padrejtësisht të gjithë sektorët ekonomikë me humbjen e vendeve të punës.
Coldiretti është Konfederata Italiane e Kultivuesve dhe përbën shoqatën më të madhe të përfaqësisë dhe asistencës së bujqësisë italiane.

Coldiretti ka përpiluar listën e zezë të 10 ushqimeve më të rrezikshme për shëndetin. Analiza tregon se në vitin 2018 ka rënë më shumë se një alarm në ditë për një total prej 398 njoftimeve të dërguara në Bashkimin Evropian gjatë gjithë vitit.

Në galerinë e mësipërme albeu.com ju prezanton 10 ushqimet më të rrezikshme për 2019!
Shtuar më 19/04/2019, ora 15:16
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori