Rritën lehtë çmimet në ndërtim
tremujorin e dytë të këtij viti, ndryshimi vjetor i indeksit të kushtimit në ndërtim (për banesa) është 0,2 %. Sipas INSTAT, një vit më parë ky ndryshim ishte 1,0 %. Krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2013">2013, grupi “shpenzime materiale” është rritur me 0,5 %. Rritjen më të madhe brenda këtij grupi e pati nëngrupi
materiale ndërtimi” me 0,7 %. Ndërsa, ulja më e madhe në këtë grup vërehet në nëngrupin ”materiale elektrike dhe komunikimi” me 0,6 %.

Indeksi i grupit “shpenzime page” u rrit me 2,1 %. Ndërsa, indekset e grupeve ”shpenzime makinerie” dhe “shpenzime transporti” u ulën me 2,1 % dhe 0,6 % krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2013">2013.

tremujorin e dytë 2014 ndryshimi tremujor i indeksit është 0,3 %. Indeksi i çmimeve të grupit “shpenzime materiale” është rritur me 1,0 % krahasuar me tremujorin e parë 2014. /albeu.com/
Shtuar më 03/09/2014, ora 14:06
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori