Moody’s paralajmëron Shqipërinë
Gjendja e financave publike të Shqipërisë është përkeqësuar duke vënë në rrezik vlerësimin e borxhit publik nëse Qeveria nuk do arrijë të ndalë përkeqësimin e treguesve fiskal.

Në një raport të publikuar një ditë më parë, Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit Moody’s paralajmëron se vlerësimi i borxhit të Qeverisë shqiptare tashmë është i kushtëzuar nga sfidat e mëdha fiskale të vendit, borxhi publik në rritje dhe ngadalësimi i fortë i ekonomisë që pritet të vazhdojë edhe gjatë viteve në vijim, transmneton Top Channel.

Raporti, më negativi që nga koha kur agjencitë ndërkombëtare kanë filluar të analizojnë financat e Shqipërisë, nuk shërben për qëllime zyrtare vlerësimi por i drejtohet tregut. 'Moody’s' vëren se sfidat e borxhit të Shqipërisë pasqyrohen më së pari në përkeqësimin e ndjeshëm të financave të Qeverisë gjatë vitit të kaluar, që ka çuar në një borxh publik më të lartë se sa vendet e tjera, që kanë të njëjtin vlerësim si Shqipëria me gradën B1, e cila nenkupton nivelin te ulet besueshmerie. /albeu.com/
Shtuar më 19/11/2013, ora 18:39

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori