Kosova do të paguajë borxhet nga koha e para luftës
Republika e Kosovës është e detyruar të shlyejë të gjitha borxhet që nuk janë shlyer që nga koha e ish-Jugosllavisë.

Janë vërtetuar me fakte se janë përdorur mjete financiare për ndërtimin e infrastrukturës dhe për rritjen e mirëqënies për qytetarët e Kosovës, në periudhën e para luftës.

Madje, çështja e borxheve është e përfshirë edhe në Pakon e Ahtisaarit, ku thuhet shprehimisht se "Kosova do ta marrë përsipër të shlyejë pjesën e vet të borxhit të jashtëm të trashëguar nga Republika e Serbisë", raporton Rel.

Pjesa e borxheve të Kosovës pritet të negociohet në Bruksel, përmes bisedimeve Kosovë - Serbi.

Ekspertë të çështjeve financiare kanë thënë se borxhi që ka Kosova për të shlyer shkon në 750 milionë dollarë. /albeu.com/
Shtuar më 01/09/2014, ora 10:47

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori