INSTAT: Në korrik u ulën eksportet dhe importet
Pëlqej
Muaji korrik ka regjistruar një rënie të eksportit dhe importit të mallrave krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Sipas të dhënave të INSTAT, në korrik eksportet u rritën me 1,9% ndaj muajit qershor, por u ul me 5,7% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2013, duke arritur vlerën 23 miliardë lekë.

Rritje më të madhe vjetore pati eksporti i grupit “Materiale ndërtimi dhe metale” me 17,3%.Rënien më të madhe vjetore në eksport e dhanë grupet: “Makineri, pajisje dhe pjesë këmbimi” me 32,1%, “Minerale, lëndë djegëse, energji elektrike” me 25,0% dhe “Prodhime druri dhe letre” me 19,3%.
Në muajin korrik, importi i mallrave arriti vlerën 47 miliardë lekë, duke u ulur me 2,8% në krahasim me korrik 2013 dhe 4,7% në krahasim me qershor 2014.

Rënie më të madhe vjetore pësuan importet e grupeve: “Minerale, lëndë djegëse dhe energji elektrike” me 18,3%, “Materiale ndërtimi dhe metale” me 13,4% dhe “Produkte kimike dhe plastike” me 5,7%. /albeu.com/
Shtuar më 28/08/2014, ora 15:10
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori