Fullani: Ekonomia e qëndrueshme dhe në rritje
Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani gjatë një Konferencës së bankave u shpreh se, ekonomia shqiptare mbetet e stabilizuar duke shënuar edhe rritje. Fullani analizoi të gjitha masat e ndërmarra për kapërcimin e krizës ekonomike globale.

Sipas tij situata aktuale ekonomike është e stabilizuar e krahasur me periudhat e shkuara dhe ekonomia ka vijuar rritjen pozitive në intervalin 3.4-4.4 përqind.

“Ky stabilitet i ekonomisë shqiptare pasqyron politikat e mirëfillta monetare dhe fiskale” theksoi Fullani duke shtuar se BSH-ja do të vijojë të mbështesë edhe më tej rritjen ekonomike.

“Kriza ishte e jashtëzakonshme të tilla ishin edhe masat që ne ndërmorëm” theksoi Fullani duke shtuar se falë këtyre masave sistemi bankar tregoi se është i aftë t`i përballojë rreziqet” shtoi Fullani. /albeu.com/

Shtuar më 12/04/2011, ora 10:43
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori