FMN dhe BB: Shqipëria i rezistoi efekteve negative të krizës globale
Drejtuesit e lartë të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore, vlerësojnë se Shqipëria ishte një nga vendet e pakta që arriti t’i rezistojë efekteve negative të krizës globale, duke regjistruar rritje ekonomike pozitive në një ambient me inflacion të ulët.

Një fakt të tillë ata e kanë bërë me dijeni gjatë takimeve vjetore të tyre, në të cilat ka qenë i pranishëm edhe guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Ardian Fullani, së bashku me ministrin e Financave, Ridvan Bode.

Në këto takime u vlerësua roli i rëndësishëm që ka luajtur Banka e Shqipërisë në ruajtjen e stabilitetit makroekonomik në vend, si edhe fakti që bashkërendimi i dy politikave bazë në ekonomi, asaj monetare me atë fiskale ka qenë i suksesshëm.

Veçanërisht, veprimet e fundit të ndërmarra nga qeveria për shkurtimin e shpenzimeve dhe të defiçitit buxhetor si dhe reagimi i Bankës së Shqipërisë me uljen e përqindjes së interesit u vlerësuan si hapa të rëndësishëm në qëndrueshmërinë e ekuilibrave makroekonomikë të vendit.

Në datat 8-10 tetor 2010, guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Ardian Fullani, në krye të një delegacioni të Bankës së Shqipërisë, së bashku me ministrin e Financave, Ridvan Bode, mori pjesë në mbledhjet vjetore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Grupit të Bankës Botërore, të zhvilluara në Uashington, SHBA. (albeu.com)
Shtuar më 15/10/2010, ora 16:36
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori