Eurobondi në Shqipëri pas 4 Nëntorit
Eurobondi i parë shqiptar është listuar më 28 tetor dhe u emetua një ditë më pas, më 29 tetor. Por vetëm më 4 nëntor paratë do të jenë të gatshme që të udhëtojnë drejt arkës së buxhetit të shtetit shqiptar.

Më pas, çdo datë 4 nëntor të pesë viteve pasardhës, deri më 2015-ën, Ministria e Financave është e detyruar t'u paguajë interesin prej 7.5 për qindësh investitorëve që morën pjesë në ankandin e realizuar në Bursën e Londrës, thekson dokumenti zyrtar i menaxhuesve të këtij operacioni financiar.

Në të, gjithashtu vihet në dukje se, sipas klasifikimit të tipit të investitorëve, ata që kanë blerë eurobondin shqiptar ndahen në menaxherë fondesh financiarë (45%), banka (40%), ndërkohë që 10% kanë qenë kompani të huaja të shitjeve me pakicë dhe 5% shoqëri sigurimesh.

Dokumenti siguron se, në bazë të marrëveshjeve ndërkombëtare, Ministria e Financave e Republikës së Shqipërisë nuk ka regjistruar dhe as nuk ka në plan të regjistrojë ndonjë pjesë të ndonjë oferte letrash me vlerë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe as të kryejë ndonjë ofertë publike të këtij lloji në SHBA, Japoni, Kanada apo Australi.
Shtuar më 01/11/2010, ora 10:12
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori