Fenomeni “2A”!
Albeu.com
Viti 2013 u tregua sa i kobshëm, aq fatal, tragjik dhe dëshprues për ne shqiptarët e Maqedonisë të cilët pos mëshirës së Zotit nuk kemi ku të drejtohemi. Ky është ilustrimi që shqiptarët e bëjn për vetën duke u bazuar në mos kapacitetin e partisë shqiptare në pushtet për ti bër ballë kryeministrit Nikolla Gruevski.

Nga këtu edhe shumica e shiptarëve bëhen edhe vet komik duke akuzuar Nikollën për mos realizimin e aspiratave dhe pritjeve të tyre ekonomike, politike, sociale, kulturore etj.

E gjithë kjo ndërlidhet edhe me një anilzë që bën Deutsche Welle edicioni në gjuhën shqipe për popullaritetin e kryeministrit maqedonas Nikolla Gruevski. Që nga titulli “Fenomeni Gruevski”: Cili është sekreti i popullaritetit të tij? të lë të kuptosh se ai është bër mit.

Nuk dua të shprehë pikpamjet e mija për fenominin e një kryeministri të suksesshëm për palën maqedonase dhe një partie shqiptare në qeverinë e tij që është skajshmërisht e margjinalizuar dhe e dështuar, po dua të vë në pah dy fenomene që mbizotrojnë ndër ne shqiptarët.

Pse ne si shqiptarë ende nuk e kemi kuptuar se llogari për problemet tona duhet të kërkojmë nga ai që na përfaqëson në pushtetin ekzekutiv, në këtë rast BDI dhe Ali Ahmeti e jo nga Nikolla Gruevski.

Është shumë primitive që për premtimet e BDI-së ndaj shqiptarve të kërkohet llogari nga Gruevski. Për të sqaruar këtë tezë nuk duhet shumë analizë. Gruevski ju ka premtuar maqedonasve rrugë, punësime, shkolla, salla sporti, ujsjellës, kanalizim etj., dhe të njejtën po e realizon para elektoratit të tij. Ndërsa ne si shqiptarë me votën tonë kemi deleguar në pushtet BDI e cila na ka premtuar zyrtarizimin e gjuhës shqipe, “zvoglimin” e flamurit kombëtar”, rrahjen e nxënësve shqiptare, anashkallimin e komunave shqiptare në ndarjen e kulaçit nga buxheti shtetëror. Prandaj ne duhet ta kuptojmë se ku e kemi adresën tonë të fenomenit të dështimit. Duke akuzuar nëpër rrugë e kudo Gruevskin pushtetarët shqiptarë vetëm se “zgërdhihen” dhe vazhdojnë me gënjeshtrat e tyre në çdo cikël zgjedhor pa relizuar asgjë.

Pra ne na përfaqëson në pushtet BDI dhe ato janë fajtorët kryesor që ne jemi në këtë “derexhe” që jemi, ndërsa duke akuzuar Gruevskin ne vetëm se i bëjmë shërbim atij që të vazhdojë me arogancën e tij.

E dyta që ne të çlirohemi nga “çlirimtarët” e pa suksesshëm duhet që të vetëdisohemi dhe të fillojmë të kërkojmë llogari për mos sukseset tona në adresën e duhur. Koha është për një angazhim maksimal që të ndryshojmë gjendjen në të cilën jemi se ndryshe nuk bënë! Hajr Inshallah !!!
Shtuar më 06/01/2014, ora 10:09
Tage:
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori