Trump kërkon të eliminojë produktet “Made in China”
Presidenti amerikan, Donald Trump kërkon që të heqë nga armët amerikane të gjitha materialet dhe pjesët që vijnë nga jashtë
Kjo pasi konstatoi një nivel shumë të lartë varësie të industrisë amerikanembrojtjes ndaj nënkontraktorëve të huaj, kryesisht kinezë.

Sipas një raporti të Shtëpisë së Bardhë që pritet të publikohet sot, Pentagoni duhet të investojë më shumë në disa industri amerikane të prodhimit, për të eliminuar rrezikun që përfaqëson një varësi e tillë për sigurinë kombëtare amerikane.

Ky raport, i kërkuar para një viti nga presidenti amerikan, pranon se zinxhiri i prodhimit të industrisë amerikanembrojtjes është shumë i globalizuar por Trump është fokusuar kryesisht tek Kina, të cilën e kritikon për praktika tregtare “agresive”.


Shtuar më 05/10/2018, ora 22:59

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori