Trump "i paaftë": Zbulohen skandalet e kabllogramave të SHBA-së me Britaninë (FOTO LAJM)

« I papërshtatshëm », « jo stabël », « inkopetent »… në një seri kabllogramesh që kanë rrjedhur të publikuara në 7 korrik nga tabloïdi “Mail on Sunday", zoti Kim Darroch, ambasadori britanik në ShBA bën një portret asgjesuaes të Donald Trump duke e informuar vendin e tij se Shtëpia e bardhë “është unike në disfunksionimin e saj” dhe se mandati i presidentit mund të përfundojë me turp.

Sir Kim Darroch (pictured), one of Britain's top diplomats, used secret cables and briefing notes to impugn Trump's character, ëarning London that the White House ëas 'uniquely dysfunctional' and that the President's career could end in 'disgrace'
Media të ndryshme po qarkullojnë një informacion që vë në dukje dyshimet e mëdha që provokon personaliteti i Donald Trump edhe brenda aleatëve më të ngushtë të SHAB-ve. Në memon e ambasadorit britanik në SHBA, Kim Darroch, hartuar në vitin 2017 dhe drejtuar qeverisë së tij, thuhet: “Rrezaton pasiguri. Me të duhet që t’i bësh të thjeshta parashtrimet, madje duhet të flasësh troç”.

Sipas këtyre dokumenteve duket se Trump ka vënë në pikëpyetje sigurinë e Perëndimit me paparashikueshmërinë e tij . “Nuk besojmë realisht se kjo administratë do të bëhet në thelb më normale, më pak jofunksionale, më pak e paparashikueshme, më pak e ndarë, më pak e paaft녔citohet ai të ketë shkruar diplomati në njërën prej memove.

Gazeta ka publikuar edhe një memo të muait të shkuar, pra qershor 2019, ku Darroch jep gjykimet e veta se përse Trump ndryshoi mendje për të sulmuar Iranin.

Ka më shumë gjasa që ai nuk e ndjente asnjëherë se duhej të sulmonte dhe si ishte i shqetësuar për atë sesi do të dukej një gjë e tillë në vitin 2020 në raport me fushatën e vitit 2016 shkruan Darroch.

Ministria e jashtme britanike nuk e ka mohuar vërtetësinë e kabllogrameve por ajo ka komentuar se britanikët presin që në raportet e tyre diplomatët të shkruajnë mendimin e tyre real, pavarësisht se ai nuk mund të jetë qëndrimi i qeverisë. ndërsa shefi i partisë së Brexit, Nigel Farage, ka kërkuar shkarkimin e ambasadorit në Uashington.


Shtuar më 08/07/2019, ora 12:17

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori