Studentët dhe mësuesit LGBT mund të largohen nga shkollat në Australi
Studentët dhe mësuesit homoseksualë dhe transgjinorë mund të largohen nga shkollat, e krishtera dhe muslimane sipas ligjeve të reja në Australi.

ShkollatAustrali pritet t’i refuzojnë nxënësit dhe mësuesit homoseksualë dhe transgjinorë nën rekomandimin e një rishikimi të lirive fetare, transmeton IndeksOnline.

Një raport nga rishikimi i urdhëruar nga qeveria është debatuar nga kabineti i Kryeministrit Scott Morrison për katër muajt e fundit.

Shqyrtimi u urdhërua pasi që martesa e të njëjtës gjini u bë e ligjshme në dhjetor 2017, për të trajtuar shqetësimet e bashkësive fetare që kanë shprehur shqetësimë sa i përket barazisë së martesës, do të shkelin të drejtën e tyre për të vepruar në përputhje me besimet e tyre.

Të përfshira në rekomandimet e raportit janë ndryshimet në ligj që lejojnë diskriminimin e nxënësve bazuar në orientimin e tyre seksual. gjinore ose marrëdhënie, njoftoi Fairfax Media.

Shqyrtimi i lirisë fetare u krye nga një panel i kryesuar nga ish-avokati i përgjithshëm, Philip Ruddock.

Paneli mbështeti të drejtën për grupe dhe shkolla fetare për të zgjedhur studentë dhe kongregantë në përputhje me besimet e tyre.

Megjithatë, ata e refuzuan nocionin se bizneset duhet t’u lejohet të refuzojnë konsumatorët në baza fetare, pasi do të “shkelnin në mënyrë të panevojshme të drejtat e tjera të njeriut” dhe “mund të shkaktojnë dëme të konsiderueshme për grupet e rrezikuara”.

“Ekziston një shumëllojshmëri e shkollave fetareAustrali dhe … në disa bashkësi të shkollave, kultivimi i një mjedisi dhe etos që përputhet me besimet e tyre fetare është me rëndësi të madhe”, thuhet në raport.
Shtuar më 11/10/2018, ora 18:11

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori