Sot është Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit
Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e PërkujtimitHolokaustit, ku përkujtohen miliona viktima të gjenocidit të Gjermanisë naziste, që u kryen gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Rreth gjashtë milionë hebre u vranë, në përpjekjen sistematike naziste për shfarosjen e tyre.

Asambleja e Përgjithshme OKB-së caktoi 27 janarin si Ditën NdërkombëtarePërkujtimitHolokaustit, datë e cila përkon me përvjetorin e çlirimit të kampeve të vdekjes Auschvitz-Birkenau në vitin 1945.

Një rol të rëndësishëm për të shpëtuar hebrenjtë, e kanë luajtur shqiptarët, të cilët në familjet e tyre kanë strehuar shumë hebre që kishin ikur nga vendet tjera, apo jetonin në Kosovë dhe Shqipëri. Për nder të kësaj dite, sot në disa qytete të Kosovës do të ketë aktivitete të ndryshm.


Shtuar më 27/01/2019, ora 08:49

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori