SHBA-të do të pranojnë vetëm 15 mijë emigrantë në vitin 2021
Qeveria amerikane ka informuar Kongresin se synon të pranojë vetëm 15,000 refugjatë këtë vit fiskal, një minimum i ri historik për SHBA.

Që kur erdhi në zyrë në 2017, administrata Trump ka ulur gjithnjë e më shumë kufirin vjetor të refugjatëve">refugjatëve, i cili përcakton se sa mund të hyjnë në SHBA, në nivele më të ulëta. Kapaku i propozuar i vitit 2021">2021 u denoncua nga organizatat humanitare.

Në një shënim mediatik dërguar më pak se një orë para fundit të vitit fiskal 2020 të mërkurën, Departamenti i Shtetit tha se kishte informuar Kongresin për kapakun e propozuar dhe tha se SHBA “parashikon të marrë më shumë se 300,000 refugjatë të rinj dhe kërkesa për azil në vitin fiskal 2021">2021” Sidoqoftë, shumica dërrmuese e tyre do të ishin raste azili.

“Nga ai numër, deri në 15,000 do të ishin refugjatë të pranuar përmes Programit të Pranimeve të Refugjatëve">Refugjatëve në SHBA dhe më shumë se 290,000 do të ishin individë në raste të reja azili,” tha komunikata e Departamentit të Shtetit.

Propozimi për vitin fiskal 2021">2021 lejon 3,000 më pak refugjatë sesa në vitin e fundit fiskal. Shtetet e Bashkuara kishin qenë tashmë në kurs gjatë vitit fiskal 2020 për të pranuar nivelin më të ulët të refugjatëve">refugjatëve që nga viti 1980 kur goditi pandemia e koronavirusit dhe çoi në një pauzë në arritjet deri në fund të korrikut. Vetëm pak më shumë se 9,000 refugjatë ishin pranuar në SHBA nga 31 gushti, sipas Qendrës së Përpunimit të Refugjatëve">Refugjatëve.

Departamenti i Shtetit pretendoi se “propozimi i Presidentit për zhvendosjen e refugjatëve">refugjatëve në vitin fiskal 2021">2021 pasqyron angazhimin e vazhdueshëm të administratës për t’i dhënë përparësi sigurisë dhe mirëqenies së amerikanëve, veçanërisht në dritën e pandemisë së vazhdueshme COVID-19”.

“Kjo llogarit për numrin e madh të çështjeve të azilit – tani më shumë se 1.1 milion individë – duke i dhënë përparësi atyre që janë tashmë në vend duke kërkuar mbrojtje humanitare,” tha agjencia në komunikaten e lëshuar natën e së martës.

“Ai llogarit gjithashtu për mbërritjen e refugjatëve">refugjatëve, zhvendosja e të cilëve në Shtetet e Bashkuara u vonua për shkak të pandemisë COVID-19.
Shtuar më 01/10/2020, ora 20:50

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori