Një shtet i huaj sulmon mediat amerikane
Një sulm kibernetik ka shkaktuar probleme në shtypjen dhe shpërndarjen e gazetave kryesore amerikane, përfshirë gazetat “Los Angelos Times”, “Chicago Tribune” dhe “Baltimore Sun”. Besohet se ky sulm ka ardhur nga një shtet tjetër. Sulmi shkaktoi vonesa në shpërndarjen e shumë gazetave.

Nga ky sulm u prekën edhe edicionet perëndimore të gazetave “New York Daily News” dhe “New York Times”. Marisa Kollias, zëdhënëse e kompanisë “Tribune Publishing”, tha se virusi i ka prekur sistemet që shërbejnë për publikim dhe prodhim të gazetave. “Nuk kemi dëshmi që sulmi ka prekur të dhënat e kartelave të lexuesve apo të dhënat personale”, tha ajo.


Shtuar më 30/12/2018, ora 10:26
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori