Ngrihen dyshime të reja! Sipas ekspertëve, COVID-19 ka dalë nga një laborator në Kinë
COVID-19 ka dalë nga një laborator në Wuhan.

Një studim i Universitetit të Hamburgut, botuar ditën e sotme, ka nxjerrë në dritë disa fakte se koronavirusi ka dalë nga një laborator në Wuhan.

Sipas kreut të hulumtimit Roland Wiesentanger, ky përfundim mbështetet nga numri dhe cilësia e provave që janë në dispozicion.

Wiesentanger përdori për hulumtimin e tij literaturë shkencore, artikuj në media të shkruara dhe elektronike, si dhe komunikim personal me kolegët e tij ndërkombëtarë. Ai e pranon, megjithatë, se kjo nuk është provë shkencore, por thjeshtë një provë.

Organizata Botërore e Shëndetësisë kohët e fundit, pas katër javësh hulumtimi, tha se ishte ende e paqartë nga vinte virusi dhe se duheshin të dhëna të mëtejshme nga Kina.

Kreu i ekipit kompetent të Agjencisë, megjithatë, e konsideron të pamundur që virusi të vijë nga një laborator. Ekspertët ndërkombëtarë vlerësojnë se SARS-CoV-2 ka ardhur ndoshta nga lakuriqët e natës. Kina, nga ana e saj, vazhdon të theksojë se virusi mund të ishte përhapur përmes ushqimeve të ngrira.
Shtuar më 19/02/2021, ora 16:26

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori