E FUNDIT/ Përsëri hidhet gaz lotsjellës, deputetët mund të largohen me forcë
Në këtë vend jetojnë njerëzit më të lumtur, kjo është arsyeja
Pëlqej
Suedia ka njoftuar zyrtarisht këtë vit se do të shkurtojë orarin e punës gjatë ditës, nga tetë në gjashtë orë.Dhe ky shkurtim i orarit nuk do të ketë ndikim në rrogat e punëtorëve, por definitivisht do të zvogëlojë lodhjen e tyre.

Filimundus, një zhvillues i aplikacioneve për celularë, e prezantoi këtë ide vitin e kaluar. Anëtarët e bordit vërejtën se një ditë pune prej tetë orësh ndikon që punëtorët të mos jenë të koncentruar në punën e tyre dhe mos ta bëjnë atë në mënyrë efektive.


Punëtorët duhet të marrin pauzë, dhe kështu koha e tyre çohet kot. Ata kuptuan se punëtorët mund ta bëjnë sasinë e njëjtë të punës në vetëm gjashtë orë siç e bënin me tetë orë, dhe për më tepër, efikasiteti i tyre rritet.

Ata kanë më shumë fuqi dhe kohë për veten e tyre, dhe ndjehen më të lumtur dhe më të suksesshëm në përgjithësi.

Punëtorët në klinika mjekësore kanë bërë gjithashtu një hap tutje duke e marrë këtë orar të ri të punës. The Independent thotë se orari i punës prej gjashtë orë në ditë do të fillojë të implementohet në të gjithë vendin.

E kush nuk do të dëshironte të jetonte në një vend si Suedia?
Shtuar më 11/08/2017, ora 21:59
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori