Mund të zgjasë 6 muaj, ky shtet europian shpall gjendjen e jashtëzakonshme
Njerëzit në Spanjën kontinentale do të ndalohen të jenë në rrugë gjatë natës, ndërsa vendi kalon në një gjendjejashtëzakonshme, e cila mund të zgjasë gjashtë muaj.

Sipas mediave të huaja, “shtetrrethimi” do të përfshijë dalje të kufizuara, të tilla si udhëtimet ose kujdesi për anëtarët e familjes.

Siç thuhet më tej, njerëzit nuk mund të jenë jashtë nga ora 11:00 në mbrëmje dhe deri 6:00 në mëngjes. Kryeministri Pedro Sanchez tha në një fjalim drejtuar kombit se kabineti kishte rënë dakord për masat.

Ai tha: ‘Realiteti është se Evropa dhe Spanja janë zhytur në një valë të dytë të pandemisë. Situata në të cilën po jetojmë është ekstreme’.

Drejtuesit e 17 rajoneve të Spanjës dhe dy qyteteve autonome do të kenë autoritetin të caktojnë orë të ndryshme për shtetrrethimin, por vetëm nëse ato janë më të rrepta.

Ato gjithashtu do të jenë në gjendje të mbyllin kufijtë rajonalë për të udhëtuar dhe të kufizojnë tubimet në gjashtë njerëz që nuk jetojnë së bashku, tha kryeministri.

Zyrtarët shëndetësorë kanë synuar jetën e natës si një nga burimet kryesore për ringjalljen e fundit të infeksioneve.

Sanchez tha se gjendja fillestare e jashtëzakonshme do të zgjasë dy javë dhe ai do të kërkojë këtë javë për të zgjatur gjendjen e jashtëzakonshme deri në maj. Siç diktohet nga kushtetuta, një gjendje e jashtëzakonshme mund të zgjasë jo më shumë se dy javë pa miratimin e Kongresit të Deputetëve.
Shtuar më 26/10/2020, ora 09:35

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori