Milloshevi‡ varroset sot n‰ Pozharevac
Albeu.com
Bashk‰shortja e Milloshevi‡it nuk shkon p‰r varrimin n‰ Pozharevac Ish presidenti jugosllav, Sllobodan Milloshevi‡, varroset sot n‰ vendlindjen e tij, nj‰ jav‰ pas vdekjes n‰ nj‰ qeli t‰ Hag‰s.Funerali i organizuar n‰ m‰nyr‰ private zhvillohet n‰ qytetin e lindjes, Pozharevac, rreth 60 kilometra n‰ lindje t‰ kryeqytetit Beograd.

Mijra mb‰shtet‰s t‰ tij pritet q‰ t‰ marrin pjes‰ n‰ varrimin q‰ zhvillohet t‰ shtun‰n n‰ drek‰.

E veja e Milloshevi‡it, Mira Markovi‡, q‰ p‰rballet me akuzat p‰r mashtrim dhe abuzim t‰ pushtetit, nuk do t‰ marr‰ pjes‰ n‰ funeral.

Ajo thuhet se ka vendosur t‰ q‰ndroj‰ n‰ Mosk‰, ku i ‰sht‰ dh‰n‰ azil politik i vetimponuar, pasi ajo beson se autoritetet serbe nuk jan‰ n‰ gjendje t'i japin siguri p‰r jet‰n.

Pretendimet p‰r Helmim

Mb‰shtet‰sit e Milloshevi‡it i kan‰ hedhur posht‰ rezultatet paraprake t‰ nj‰ hetimi mbi shkaqet e vdekjes s‰ papritur t‰ ish presidentit.

Rezultatet e hetimit t‰ kryer nga Instituti Komb‰tar Mjekoligjor treguan se ai nuk ishte helmuar si‡ pretendohej.

Autopsia tregoi se zoti Milloshevi‡ kishte vdekur nga nj‰ infarkt, por shum‰ mb‰shtet‰s t‰ tij kan‰ shprehur dyshimet se vdekja e papritur e tij n‰ Hag‰ kishte ardhur si pasoj‰ e helmimit.

Dy hetime t‰ pavarura jan‰ duke u kryer mbi shkaqet q‰ ‡uan n‰ vdekjen ne mosh‰n 64-vje‡are t‰ Milloshevi‡it.

Nj‰ri prej tyre u k‰rkua nga kryeprokurori i Holand‰s pasi ish presidenti jugosllav vdiq n‰ vendin e tij.

Tjetri, ‰sht‰ nj‰ hetim i brendsh‰m i kryer nga vet‰ Gjykata e Hag‰s.

Nj‰ raport m‰ i plot‰ nga autoritetet holandeze pritet t‰ dal‰ n‰ fund t‰ jav‰s tjet‰r. bbc
Shtuar më 18/03/2006, ora 12:43
Tage: arkiv

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori