Lajme të mira nga Britania, si ndryshoi kurba e infeksionit COVID në ditët e fundit
Vala e dytë e koronavirusit në Britani duket se po ‘avullon’, pasi numri mesatar i testeve pozitive ditore ka rënë për herë të parë në një muaj.

Numri i rasteve të reja të numëruara çdo ditë u ul nga mesatarisht 16,398 në 11 Tetor në 16,231 ditën tjetër, duke shënuar për herë të parë rënie që nga 11 Shtatori pas një muaji në rritje të vazhdueshme.

Rastet e përditshme të javës që përfundoi me 12 tetor ishin 5 përqind, ndërkohë që një javë më parë ishin në një rritje prej 43 përqind.

Të dhëna të veçanta gjithashtu tregojnë se nivelet e infeksioneve kanë filluar të bien në disa nga zonat më të prekura, duke përfshirë Neëcastle, Nottingham dhe Manchester.

Pranimetspital po rriten me vetëm një të pestën e shpejtësisë që kur Mbretëria e Bashkuar u godit nga vala e parë e Covid-19, kur ata u trefishuan brenda një jave, dhe vdekjet gjithashtu kanë një numër shumë të vogël, tregojnë statistikat.

Shifrat mbështesin pretendimet se rilindja e sëmundjes është më shumë një valë, sesa një valë e dytë e plotë dhe mund të mos sjellë numrin dërrmues të pacientëve me virus dhe fatalitetet që ekspertët kanë frikë.

Të dhënat zyrtare tregojnë se numri i pacientëve Covid-19 që pranohen në spital po rritet dukshëm më ngadalë sesa ishte në valën e parë në mars dhe prill.

Por në periudhën më të fundit 10-ditore – midis 6 tetor dhe 15 tetorpranimet u rritën me vetëm 42 përqind në krahasim, nga 693 në 988.

Shkalla më e ngadaltë e rritjes së pranimeve në spital është një nga mënyrat më të besueshme për krahasimin e shpejtësisë së shpërthimit të virusit me atë të Marsit dhe Prillit.

Pranimet do të rriten më ngadalë këtë herë sepse ka më pak raste në përgjithësi – deri në 28,000 njerëz po kapin virusin çdo ditë vetëm në Angli, krahasuar me midis 100,000 dhe 150,000 në fund të Marsit – dhe potencialisht edhe për shkak se grupe të ndryshme njerëzish po infektohen tani.

Një shumicë e infeksioneve që diagnostikohen në Angli për momentin janë tek të rinjtë, të cilët kanë dukshëm më pak të ngjarë të zhvillojnë simptoma ose sëmundje të rëndë nëse kanë koronavirus.

Numri i vdekjeve është zakonisht masa e fundit që rritet dhe vjen tre deri në katër javë pas rritjes së rasteve për shkak të kohës që u duhet njerëzve që të sëmuren rëndë pas kontraktimit të sëmundjes dhe më pas kohës që ata kalojnë në spital.
Shtuar më 20/10/2020, ora 17:43

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori