Kriza në Evropë, racizëm ndaj refugjatëve dhe emigrantëve
Pëlqej
Pozita e refugjatëve, emigrantëve, të cilët kërkojnë shpëtim nga luftërat dhe vështirësitë ekonomike po përkeqësohet në Evropë, ku kriza financiare dhe ekonomitë e përforcojnë jotolerancën ndaj këtyre personave, theksohet në raportin vjetor për të drejta të njeriut të organizatës Amnesti interneshënall.

Në raport përmendet Greqia dhe ligjet e saj të ashpra emigruese, si dhe deportimi nga Italia i personave të cilët kërkojnë azil.

"Në të dyja vendet AI konstaton probleme serioze", deklaroi Salil Sheti, sekretar kryesor i organizatës.

Ai bën lidhshmërinë midis gjendjes momentale ekonomike me sjelljen ksenofobike ndaj refugjatëve dhe emigrantëve në disa vende evropiane, shkruan Zhurnal.

Greqia vitin e kaluar vendosi ligje, me të cilat miratohet mbajtja e emigrantëve dhe refugjatëve ilegal në baza të ndryshme, në mesin e të cilave për shembull dyshimi se bartin sëmundje ngjitëse, thuhet në raport.

Në shkurt Gjykata Evropiane për të Drejta të Njeriut përcaktoi se Italia i ka shkelur normat ndërkombëtare lidhur me respektimin e të drejtave të njeriut në lidhje me kthimin e personave në vendin e tyre amë, për të cilët ekziston rreziku për të maltretuar atje.

Edhe emigrantët nga Maqedonia si dhe ata shqiptarë që punojnë nëpër vende të BE-së, e në veçanti në Greqi janë viktimë e nacionalizmit, egoizimit dhe racizmit të popullatës vendase. /albeu.com/
Shtuar më 23/05/2013, ora 10:26
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori