Vetëm 50 vjeç, COVID-19 i merr jetën mamisë në Elbasan
Kir: Referendumi në Sudan, moment historik
Presidenti i Sudanit jugor, Salva Kir, e ka quajtur moment historik referendumin për pavarësi, që ka nisur sot. Referendumi, i cili është pjesë e marrëveshjes së paqes në vitin 2005, pritet të ndajë vendin në veriun e pavarur dhe jugun e pavarur.

Votuesit janë duke përdorur fletëvotimet me foto, duke shënuar pranë një dore të vetme për pavarësi, ose dy duarve së bashku - si simbol për unitet.

Vetëm 15 për qind e rajonit afro 9 milionë banorësh di të lexojë.
Shtuar më 09/01/2011, ora 15:01

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori