Kacin thirrje për ratifikimin e MSA-së me Serbinë
Jelko Kacin
Raportuesi i Parlamentit Evropian për Serbinë Jelko Kacin u ka bërë thirrje të gjitha shteteve të BE-së që deri tash nuk e kanë ratifikuar Marrëveshjen për Stabilizim dhe Asociim me Serbinë, ta bëjnë atë.

Ratifikimi i marrëveshjes, sipas Kacinit është i domosdoshëm që edhe Beogradi të përmbushë të gjitha obligimet ndaj Tribunalit Ndërkombëtar të Hagës.

Edhe pse marrëveshja është ratifikuar në Kuvendin e Serbisë në vitin 2008, Kacin ka theksuar se për shkak të mosbashkëpunimit të plotë të Serbisë me Tribunalin, ratifikimi i tij në shtete evropiane është shtyrë.

“Bashkëpunimi i plotë me Tribunalin e Hagës do të mundësonte përparim të shpejtë të Serbisë ka BE-ja dhe unë shpresoj se kjo do të ndodhë shpejt”, ka thënë Kacin.
Shtuar më 16/11/2010, ora 17:21
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori