Interneti do ndalet në gjithë botën më 11 tetor
Interneti do të bllokohet për miliona përdorues në mbarë botën më 11 tetor. Atë ditë do ndryshohet "zona e sigurisë" si proces për të rritur mbrojtjen e përdorimit të internetit.

Procesi quhet “KSK Rollover” dhe shumë persona do të kenë probleme dhe do marrin mesazhe të tipit "serveri është i bllokuar".

Thuhet se ky proces mund të nisë edhe 48 orë pas 11 tetorit. Zona që do të rishikohet nga ekspertët është siguruar me "celësa" për herë të parë në vitin 2010.

Ky celës do të dalë jashtë funksionit prandaj do duhet një përpunim i ri që do quhet KSK-2017. Vetëm 1 përqind e përdoruesve do të preken nga këto probleme. Kështu, bazuar në popullsinë e përdoruesve prej 3.58 miliard personash, vetëm 36 milionë nuk do kenë internet.
Shtuar më 09/09/2018, ora 23:44
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori