HRW kërkon anulimin e legjislacionit të ri në Kazakistan
Organizata Human Right Watch, përmes një deklarate të lëshuar sot i ka bërë thirrje qeverisë së Kazakistanit që ta anuloj zbatimin e ligjit i cili e lejon qeverinë që të kontrolloj mediat dhe lirinë e të shprehurit gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme.

HRW ka bërë me dije se Astana duhet të ndryshoj bazën e ligjit të emergjencave. Sipas ligjit i cili ka hyrë në fuqi në datën 12 prill, autoritetet kazake mund të mbikqyrin minimalisht edhe gjyqësorin.

Legjislacioni i miratuar rishtazi i lejon zyrtarët qeveritarë që gjatë gjendjes së jashtëzakonshme të lëshojnë urdhëra sipas të cilëve do të pezullohen publikimet e ndryshme në media, do të pezullohen aktivitetet e partive politikë dhe organizime të tjera publike.

Drejtori i HRW për Azinë Qendrore dhe Evropën, Hugh Williamsson, ka deklaruar se ligji i ri në Kazakistan tregon se “sa larg” janë autoritetet e vendase. /albeu.com/

Shtuar më 15/04/2014, ora 13:49

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori