Grekët gjejnë "dëshminë", ja pse s'duhet të ketë marrëveshje për emrin e Maqedonisë
Sipas një hulumtimi të ekspertëve grekë bazuar në rritjen e popullsisë në botë që nga viti 2010 deri në vitin 2015">2015, përcjellin se "e ardhmja e religjioneve botërore - projeksione për rritjen e popullatës për vitet 2010-2015">2015", sipas së cilës myslimanët do të jenë popullatë shumicë në Maqedoni deri në vitin 2050".

Sipas medive greke, ky është një nga "dëshmitë" për mospranimin e emrit të Maqedonisë.

"Disa shtete parashikohet se do të kenë shumicë të ndryshme religjioze në vitin 2015">2015, në krahasim me vitin 2010. Numri i vendeve me shumicë krishtere parashikohet se do të zvogëlohet nga 159 në 151.

Krishterët, pritet të jenë nën 50 për qind e popullatës në Australi, Benin, Bosnjë e Hercegovinë, Francë, Holandë, Zelandë të Re, Republika e Maqedonisë dhe në Mbretërinë e Bashkuar.

Myslimanët në vitin 2050 pritet të jenë mbi 50 për qind të popullatës në 51 vende, mes të cilëve edhe Maqedonia dhe Nigeria", thuhet në hulumtimin e qendrës "Pju". /albeu.com/
Shtuar më 14/02/2017, ora 14:20

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori