Gjermania ngre gishtin e mesit për ata që nuk mbajnë maskë
Autoriteti i turizmit në Berlin ka nisur një fushatë reklamash që paraqet një grua të moshuar duke ngritur gishtin e mesit njerëzve që nuk pranojnë të mbajnë maska.

"Gishti i ngritur për të gjithë ata që nuk kanë maskë", shkruhet në poster, së bashku me një foto të gruas së maskuar.

Kjo fushatë është për të nxjerrë në pah rëndësinë e mbrojtjes së shëndetit të të moshuarve.

Megithatë ka rezultuar e diskutueshme, pasi disa në Gjermani e quajnë atë fyese.

Reklama "Ne i bindemi rregullave", nisur nga Senati i Berlinit dhe Vizitoni Berlinin, fillimisht u shfaq të Martën në një gazetë lokale, por u përhap shpejt në mediat sociale.

Christian Tänzler, zëdhënës i Visit Berlin, tha që posteri - i cili është pjesë e një fushate më të gjerë - është për të kujtuar njerëzit të ndjekin rregullat në qytet.

"Shumica e Berlinëve dhe mysafirët tanë respektojnë dhe ndjekin rregullat, por disa njerëz nuk e bëjnë. Këta njerëz rrezikojnë jetën e njerëzve të moshuar dhe njerëzve nga komuniteti në rrezik," i tha ai BBC, shkruan albeu.com.

"Ne kemi dashur t'i kushtojmë vëmendje këtij problemi. Për këtë arsye ne kemi zgjedhur këtë motiv provokues."

Reklama ka një ton të dukshëm, shtoi Z. Tänzler.

"Berlinezët janë shumë të njohur për komunikimin e tyre të drejtpërdrejtë," tha ai, duke shtuar se mendonte se shumë britanikë do të vlerësonin humorin.

"Ne e përdorim atë në një mënyrë shumë të drejtpërdrejtë për t'u komunikuar pikërisht njerëzve që nuk janë duke respektuar rregullat."

Por fushata nuk ka qenë për shijen e të gjithëve.

Lorenz Maroldt, kryeredaktor i gazetës Der Tagesspiegel të Berlinit, nuk ishte adhurues.

"Unë mendoj se reklama është në një farë mënyre 'Berlini klasik' dhe do të funksiononte mirë pa korona-politikë jofunksionale të Senatit si një kontrast me të," tha ai.

"Senati duket se mendon se fyerja e njerëzve është më e suksesshme sesa rregulla të rrepta, të qarta me kontrolle efikase. Ata dështuan me këtë plotësisht."

Disa gjithashtu janë hutuar pasi teksti thotë "gishti tregues" ndërsa gruaja po ngre gishtin e mesit. Vizita në Berlin ka thënë që kontradikta është e qëllimshme.

Të tjerët kanë theksuar se disa njerëz nuk mund të mbajnë maska ​​për arsye shëndetësore.

"Grupi ynë i synuar ishin njerëzit që nuk po respektojnë jetën e të tjerëve," tha Z. Tänzler.

"Nëse disa njerëz ndjehen të sulmuar personalisht sepse nuk janë në gjendje të mbajnë maskë, ky nuk ishte qëllimi ynë. Unë kërkoj falje për këtë," tha ai.
Shtuar më 14/10/2020, ora 18:29

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori