Fyle: Kroacia përparon, por ende jo mjaftueshëm
Eurokomisari për zgjerim Shtefan Fyle, duke e prezantuar raportin kohor për përparimin e Kroacisë drejt anëtarësimit në BE, ka vlerësuar se ky shtet ka realizuar progres në katër sfera kryesore, por se edhe më tej ekzistojnë disa mungesa.

Komisioni Evropian ka miratuar raportin mbi përparimin e Kroacisë drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian, ku theksohet se vendi duhet të bëjë reforma më të thella në drejtësi dhe kundër korrupsionit.

Raporti e vë theksin dhe tek nevoja e mbrojtjes së pakicave dhe te e drejta e kthimit të refugjatëve. Kroacia ka përmbyllur 28 nga 35 kapituj në bisedimet për anëtarësim.
Shtuar më 03/03/2011, ora 11:29

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori