FMN/ Çdo banor në botë ka 20.000 $ borxh
FMN-ja llogarit se borxhi i përgjithshëm botëror arrin 152.000 miliardë.

Sipas FMN-së del se secili banor tokësor ka një borxh prej prej rreth 20.000 dollarësh.

Në prezantimin e raportit për stabilitet global financiar, FMN-ja paralajmëroi se me këtë borxh duhet të intervenojë para se ai të bëhet model për krizën e re të madhe globale financiare.

Sipas FMN-së problemi nuk është vetëm se borxhi është i lartë, por për të gjetur një mënyrë se si ta ndalim atë që most ë rritet më shumë.

Profesionistët e FMN-së konsiderojnë se pikërisht borxhi i sektorit privat është rreziku më i madh dhe kështu shtetet duhet të ndërhyjnë para se të jetë shumë vonë./albeu.com/
Shtuar më 09/10/2016, ora 10:19

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori