BE shqetësohet për lirinë e medias në Ballkan
BE-ja është e shqetësuar për gjendjen aktuale të lirisë së shprehjesvendet e Ballkanit perëndimor, kështu ka deklaruar komisioneri për Zgjerim i Bashkimit Evropian, Shtefan Fyle.

Sipas tij, mediet në vendet e Ballkanit perëndimor dhe Turqi ballafaqohen me frikësime, presione politike dhe ekonomike në përpjekjet për të mbrojtur lirinë e shprehjes.

"Të gjitha këto tre lloje të rrezikimit të lirisë së shprehjes paraqesin sulm në vetë zemrën e sistemit demokratik dhe vlerave tona të përbashkëta", ka thënë Fyle.
Shtuar më 06/05/2011, ora 16:38

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori