Armë, foto të Hitlerit dhe helmeta naziste në shtëpinë e Kristos Papas
Disa orë pas dorëzimit në polici, janë ushtruar kontrolle në shtëpinë e deputetit Kristos Papas, që cilësohet nënkryetari i organizatës kriminale.

Policia ka gjetur armë të paligjshme në shtëpinë e tij në Janinë, helmeta naziste të vitit 1940, foto të Hitlerit, kryqin e thyer dhe materiale të tjera, shkruan Balkanweb.

Ndërkaq në është publikuar një raport i prokurorit mbi strukturën dhe funksionimin e Agimit të Artë, që i referohet historikut të organizatës, e cila siç thuhet kishte një strukturë hierarkike-piramidale, sipas dogmës hitleriane mbi “pushtetin e shefit”.

Raporti nënvizon se Agimi i Artë përzgjedh persona me njohuri për artin luftarak, të cilët siç thotë, stërviten në zona të Atikës si Malakasa, Mandra dhe Salamina.

Raporti vë në dukje gjithashtu, një fakt që e konfirmojnë edhe dëshmitarët ish anëtarë të Agimit të Artë, se organizata përdor armë luftarake, të cilat ruhen në vende deri më tani të panjohura.

“Agimi i Artë”, thuhet në raport, “u paraqit në fillim të dekadës 1980-1990, me trajtën e një organizate të mbyllur dhe me pak pjesëtarë, për edukimin ideologjik të nazistëve. Në vazhdim, ky grup evoluoi në një formacion politik, ndërsa krahu operativ i organizatës realizonte aktivitetin jeshtë zyrave, domethënë sulmet e dhunshme kundër atyre që organizata i konsideronte armiq të saj”.

Prokurori i referohet statutit të organizatës, ku në mënyrë të prerë përcaktohet ndarja e dy aktiviteteve, me një grup të përbashkët udhëheqës dhe me pushtetin e shefit, “të jetë absolut sipas dogmës hitleriane "Fuhrerprinzip" (principi i shefit)”, urdhëri i të cilit ishte i shenjtë dhe i panegociueshëm.

raport theksohet se sipas filozofisë së Agimit të Artë, “kush nuk i përket komunitetit laik të racës, është qenie e dorës së dytë. Në këtë kategori përfshihen emigrantë të huaj, romë dhe kushdo që nuk pajtohet me idetë e tyre, madje edhe personat me probleme mendore e fizike. Për Agimin e Artë, dhuna është mesazhi dhe jo mjeti i arritjes së synimeve të tyre”.

Sa i përket mënyrës së funksionimit të organizatës, prokurori nënvizon se “urdhëri kalon nga shefi tek zëvendëshefi dhe në vazhdim nga ky tek vartësit më të ulët në hierarki, deri në zbatimin përfundimtar”.

Përgjimet e telefonatave të krerëve të partisë implikojnë gjithmonë e më shumë ata dhe vërtetojnë akuzën e krijimit e organizatës së armatosur.

Mësohet se anëtarë të paraburgosur të Agimit të Artë janë vendosur në qeli të ndryshme në selinë e policisë. Ata nuk kanë bashkëpunuar me policinë dhe nuk iu janë përgjigjur pyetjeve duke ruajtur sekretin. Sipas një raporti, kryetari i partisë Nikos Mikaloliakos dje nuk pranoi të hajë.

Sot Parlamenti do të mblidhet të vendosë prerjen e pagave për 6 deputetët e arrestuar të Agimit të Artë. /albeu.com/
Shtuar më 30/09/2013, ora 11:07
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori