Alarm në Spanjë, konservat me sardele përmbajnë përqendrim të madh sulfti
Agjensia Spanjolle për Konsumim, Ushqim dhe Ushqim (Aecosan), ka lëshuar një alarm për të paralajmëruar praninë e sulfit të padeklaruar në sardelet që janë të konservuara.

Alarmi është dhënë nga agjencia, e cila raporton drejtpërdrejt në Ministrinë e Shëndetësisë spanjolle.

Ajo ka zbuluar javën e fundit se "Produkti në fjalë është prodhuar në Komunitetin Valencian dhe është shpërndarë në këtë Komunitet dhe Andalusia".

Pas zbulimit të gabimit në etiketim, agjencia ka vazhduar të informojë autoritetet kompetente në pjesën tjetër të rajoneve për të cilat ky produkt mund të ketë ardhur.

Organizmi kërkon që "ata konsumatorë që janë alergjik ndaj sulfiteve që mund të kenë produktin e lartpërmendur në shtëpitë e tyre të mos e konsumojnë atë. Kjo për të mos rrezikuar shëndetin e tyre".

Çfarë janë sulfitet?

Sulfitët janë derivatet e squfurit që përdoren në industrinë ushqimore dhe kanë funksione të ndryshme: nga parandalimi i oksidimit të vajrave dhe yndyrave për të parandaluar rritjen e baktereve, majave dhe moulds.

Nëse përqendrimi është më i madh se 10 miligram / kilogram ose 10 miligram / litër, ato duhet të deklarohen në paketim.

Arsyeja është se ato mund të shkaktojnë reaksione alergjike në disa grupe njerëzish dhe mënyra e vetme për t'i parandaluar ato është se paketimi, ashtu si me gluten-intolerantët, tregon praninë e tij.

Prania e sulfiteve në ushqim nuk është një problem për pjesën tjetër të njerëzve që nuk kanë ndonjë intolerancë.
Shtuar më 21/07/2019, ora 21:33
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori