2 milion peshq gjenden të ngordhur në Mariland
Autoritetet në Mariland po hetojne vdekjen e rreth 2 milion peshqve në gjirin Chesapeake. "Shkaqet natyrore duhet të jenë arsyet", tha Departamenti i Mjedisit ne Maryland, në një deklaratë për shtyp. "Stresi i ujit te ftohtë ka qesesuar gjendjen e nje tufe te madhe te specieve të prekura,çka duket s shkaku i vdekjes."

Hetimi vjen disa ditë pas vdekjes së rreth 100.000 peshqive në veriperëndim Arkansas. Autoritetet dyshojnë se sëmundja e ka burimin aty, tha një zëdhënës i shtetit.

Maryland, testet paraprake tregojne temperaturen e ujit e cila eshte e pranueshme, vijojne zyrtarët.

"Peshqit e prekur janë pothuajse peshq vendi të mitur, 3 deri 6 inç të gjatë", tha departamenti i Marylandit. Një studim i kohëve të fundit "ka treguar një ulje te forte temperaturash në gjirin kete vit. Një popullsi të miturish në rritje dhe të vendbanimet e cekta te kufizuara, kanë ngjarë të përbërëjne efektetin e stresit ne ujin e ftohtë."

Vrasjet e medha te dimrit ne vend kanë ndodhur dy here me pare në kete shtet, në vitin 1976 dhe 1980. (albeu.com)
Shtuar më 07/01/2011, ora 19:56

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori