"Siri" i Apple do të drejtoj vetë makinën
"Siri, drejto makinën time …"

Apple po ndryshon lidershipin e saj që mbikëqyr projektin e saj të fshehtë të makinës vetë-drejtuese, sipas Bloomberg .

Inxhinierët e ekipit tani do të raportojnë tek John Giannandrea, shefi i inteligjencës artificiale të kompanisë, i cili gjithashtu mbikëqyr asistentin dixhital “Siri” me bazë zëri, shkruan Indeksonline.

Giannandrea, ish-shefi i Google i kërkimit dhe inteligjencës artificiale, u bashkua me Apple në 2018 . Punësimi i tij u pa si një përfitim i madh për Apple, i cili ka luftuar për vite me radhë për të bërë përparim në fusha të shpejtë të lëvizjes dhe gjithnjë e më të rëndësishme të AI, si vizioni kompjuterik dhe përpunimi i gjuhës natyrore.

Giannandrea raporton drejtpërdrejt tek CEO Tim Cook si udhëheqësi i të mësuarit makinerik dhe strategjisë së UA.

Nuk dihet shumë për të ashtuquajturin Project Titan të Apple. Ndryshe nga shumica e konkurentëve të saj, kompania ka qenë frustruese në lidhje me makinat vetë-drejtuese që po teston në Kaliforni.

Pasi filluan me qëllimin e zhvillimit të një makine vetë-drejtuese të ndërtuar për qëllime, planet më vonë u shkallëzuan në vetëm zhvillimin e softuerit , me Apple partneritet me prodhues makinash të tilla si Volkswagen për të siguruar pajisjen .

Ka pasur edhe dramë ligjore. Në vitin 2019">2019, një punonjës i Apple që është një shtetas kinez u akuzua nga FBI për përpjekje për të vjedhur sekrete tregtare lidhur me projektin e makinave autonome të kompanisë. Ishte hera e dytë që qeveria akuzon një punonjësApple për përpjekjen për të vjedhur sekrete të vetë-drejtimit në shtatë muajt e fundit. Apple gjithashtu pushoi nga puna rreth 200 punonjës nga projekti .

Në qershor 2019">2019, Apple fitoi fillimin e mundimit të vetë-drejtimit Drive.ai . Apple bleu pasuritë e kompanisë, duke përfshirë makinat e saj autonome, dhe punësoi shumë prej inxhinierëve të saj larg nga Drive.ai.

Në fillim të këtij viti, Apple paraqiti një raport në Departamentin e Automjeteve Motorike të Kalifornisë që tregoi se kompania ka ulur seriozisht testimin e saj të rrugës publike në 2019">2019. Pasi voziti gati 80,000 milje në 2018, kompania regjistroi vetëm 7,544 milje në 2019">2019.
Shtuar më 09/12/2020, ora 16:29

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori