Sa kushton Lamborghini i ri?
Lamborghini-t më radikal të të gjitha kohëve është duke “i buzëqeshur” prodhimi serik. Shefi i “Lamborghini-t” Stephan Winkelmann ende nuk e ka konfirmuar zyrtarisht si prodhuesi nga Sv. Agate do ta prodhojë versionin e konceptit Sesto Elemento dhe për tani prodhimit të tij i jepen shanset 50/50. Por, burimet nga “Lamborghini” pohojnë se ky model tashmë është në fazë të avancuar të zhvillimit.

Për më shumë këto burime pohojnë se edhe çmimi tashmë i është caktuar, ky model do të kushtojë dy milionë euro. Mësohet se edhe prodhimi final do të duhej sikur edhe koncepti, të peshojë më pak se 1.000 kilogramë. Kjo dhe fakti se do ta vë në funksion motori 5.2-litra V10 i justifikojnë parashikimet se për shpejtimin deri 100 km/h do t’i nevojiten pak më shumë se 2.5 sekonda, që do ta bënte më të shpejtë se Veyron.

Masa më e vogël do të thotë që Sesto Elemento me siguri që nuk është i përshtatshëm për ngasje në rrugët e zakonshme, por vetëm do të jetë i dedikuar për shtigje. Përndryshe, enterieri “i zhveshur” vështirë që mund t’i përmbush standardet e sigurisë. Do të prodhohet më së shumti në 20 copë, dhe siç thamë edhe më lart për të duhet t’i ndani hiq më pak se 2 milionë euro.
Shtuar më 26/05/2011, ora 14:00

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori