Për 17 vite, robotët do të na marrin më shumë se gjysmat e punëve
Robotët do të kryjnë më shumë se “gjysmën e detyrave aktuale në vendet e punës” deri më 2025">2025.

Në një raport të Forumit Ekonomik Botëror, të prezantuar më 17 shtator, vlerësohet se, 52 përqind e të gjitha detyrave, pothuajse dyfishifi i normës aktuale do të përfundohen nga makinat.

“Deri më 2025">2025 më shumë se gjysma e detyrave të punës do të kryhen nga pajisjet, në krahasim me normën aktuale prej 29 përqind”, ka thënë Organizata joqeveritare me bazë në Zvicër.

Sipas raportit, sfida kyçe do të jetë në fazën e trajnimit të punëtorëve, sidomos në fushën e “kreativitetit, mendimit kritik dhe vendosshmërisë”. /albeu.com/Shtuar më 18/09/2018, ora 16:56
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori