Zgjoje trurin nga pushimet me këtë ushtrim matematikor
Shtimi, heqja, shumëzimi dhe pjesëtimi, bazat e një matematike.

Për disa persona, matematika është diçka e thjeshtë dhe u duhet vetëm aplikimi i një formule për të zgjidhur ekuacionin.

Për disa të tjerë, u duket si mishërimi i djallit pasi u shkakton ankth dhe shpërqendrim.

Një ekuacion që ka pushtuar rrjetin i ka ndarë përdoruesit e rrjeteve sociale ën dy pjesë.

Ekuacioni është ky: 8/2(2+2) = ?

Nuk duket edhe aq i komplikuar apo jo?

Dy përgjigje, 1 dhe 16 kanë bërë në dy grupe njerëzit në rrjetet sociale.

E bërë me makinë llogaritëse rezultati është 16, por e bërë në mënyrë matematikore duke respektuar rregullat, rezultati është 1.

Ju cili mendoni se është i saktë?

Shtuar më 02/08/2019, ora 15:38

Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori